Ukrainan taiteilijat

Myymme ukrainalaisten taiteilijoiden töitä taiteilijoiden ja heidän perheidensä hyväksi. Lvivin taideakatemian piiristä tulevat taiteilijat saavat pyytämänsä taiteilijahinnan töistä. Myyntihinnasta tilitetään lisäksi 5 % sodasta kärsivien ukrainalaisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Arsen Bereza

Arsen Bereza (1989) asuu ja on kotoisin Lvivistä Länsi-Ukrainasta. Taiteilijana hän on maalannut ja rakentanut installaatioita. Bereza valmistui Valtion taidekoulusta Lvivissä vuonna 2008 ja Lvivin taideakatemian maalaustaiteen osastolta vuonna 2014. Bereza asuu ja työskentelee Lvivissä, mutta on työskennellyt myös Istanbulissa ja Wroclawissa. Arsen Bereza on osallistunut näyttelyihin ja toteuttanut omia taideprojekteja Suomessa, Puolassa, Ukrainassa ja Turkissa. Bereza osallistui Enonkosken luostariyhteisön ikonityöpajaan vuonna 2017.

Taras Kuziv

Taras Kuziv (1986) on lähtöisin Ukrainan Novyi Rozdilista. Hän on valmistunut Lvivin taideakatemian sakraalitaiteen osastolta vuonna 2011. Taulujen lisäksi hän on osallistunut myös kirkkotilojen maalausprojekteihin Lvivissä. Suomeen tulleissa töissä Kuziv tuo lempeästi yhteen kaksi erilaista maailmaa: perinteiset ikoniaiheet sekä some-maailmasta tuttua ilmaisua. Kuziv on osallistunut lukuisiin näyttelyihin Ukrainassa, Puolassa ja Georgiassa.

Taras Kuzivin enkelit Ukrainasta

Kateryna Kuziv

Kateryna Kuziv (1993) on kotoisin Ukrainana Lvivistä. Hän on valmistunut Lvivin taideakatemian monumentaalitaiteen osastolta vuonna 2015. Graafisen pelkistetyillä maalauksillaan Kuziv pyrkii ilmaisemaan aineellisesti Jumalan sanaa, joka merkitsee hänelle historiallisen perinnön sijaan elävää todistusta nykyajan ihmisen uskosta. Kuziv on osallistunut moniin taideprojekteihin ja näyttelyihin Ukrainassa, Puolassa, Georgiassa ja Saksassa.

Ivan Dashko

Ivan Dashko (1989) on syntyisin Dobroostivin kylästä Ukrainasta. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lvivin taideakatemian monumentaalitaiteen osastolta. Dashkon taiteilijauran merkittävimpiä töitä ovat kirkkotilojen seinämaalaukset kolmessa Lvivin alueen kirkossa. Ikonimaalarina hän on osallistunut työpajoihin ja näyttelyihin Ukrainassa ja Puolassa.