Jeesusta itketään -ikoni

27,00

Jeesusta itketään (Basia Mindewicz, Puola)

Kristusta itketään ikoni keskittyy suureen suruun kuolleen Jeesuksen ruumiin äärellä.

Koko: 12 x 16 cm (huom. tämä ikoni on saatavana vain yhdessä koossa).

Hinta sisältää postikulut.

Painokuvaikoni on puulle liimattu korkealaatuinen taidepainokuva. Takana on ikonin tarina-teksti ja ripustuskolmio. Ikonin takana teoksen tiedot ja ote Lassi Nummen runosta mietelmänä

14 varastossa

Tuotetunnus (SKU): JIT-001 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Jeesusta Kristusta itketään ikoni keskittyy suureen suruun kuolleen Jeesuksen ruumiin äärellä. Taustan korkeat vuoret vievät ajatukset kalliohautaan ja Kristuksen hautaamis-aiheeseen. Siihen viittaa myös se, että Jeesus vaikuttaa olevan jo käärinliinoihin käärittynä. Sureva nainen, Magdalan Maria, kohottaa kätensä ahdistuksen ja pohjattoman surun ilmauksena. Kallion muodon voi nähdä myös suojaavina enkelin siipinä. ikoni keskittyy suureen suruun kuolleen Jeesuksen ruumiin äärellä. Taustan korkeat vuoret vievät ajatukset kalliohautaan ja Kristuksen hautaamis-aiheeseen. Siihen viittaa myös se, että Jeesus vaikuttaa olevan jo käärinliinoihin käärittynä. Sureva nainen, Magdalan Maria, kohottaa kätensä ahdistuksen ja pohjattoman surun ilmauksena. Kallion muodon voi nähdä myös suojaavina enkelin siipinä.

Alkuperäinen Basia Mindewiczin vaikuttava työ on tehty ikonipajassa Enonkosken luostarin ikonityöpajassa. Taiteilija on on valmistunut taidekoulusta Puolassa (The Maria Grzegorzewska Academy of Special Education, MA) ja jatkanut opintoja ikonimaalauksen parissa (College of Iconography, Bielsk Podlaski) ja maalannut ikoneita vuodesta 2008.

Basia on opettanut ikonimaalausta Puolassa ja Iso-Britanniassa, perustaen Edinburgin ikonikoulun. Hän on osallistunut moniin näyttelyihin sekä kotimaassaan että Iso-Britanniassa. Hän on British Association of Iconographers -seuran jäsen.

”Pyrin ikonitaiteen ja nykytaiteen ilmaisukeinoja yhdistämällä tavoittamaan hengellisen kokemuksen. Taiteen tekeminen on minulle prosessi, jossa se mitä koen sisäisesti kohtaa ulkoisen todellisuuden. Se auttaa minua ymmärtämään itseäni ja ympäröivää maailmaa sekä siten mikä meitä erilaisinakin ihmisinä yhdistää,” Pyrin ikonitaiteen ja nykytaiteen ilmaisukeinoja yhdistämällä tavoittamaan hengellisen kokemuksen. Taiteen tekeminen on minulle prosessi, jossa se mitä koen sisäisesti kohtaa ulkoisen todellisuuden. Se auttaa minua ymmärtämään itseäni ja ympäröivää maailmaa sekä siten mikä meitä erilaisinakin ihmisinä yhdistää,” Basia Mindewizc kertoo.

 

 

Alkuperäinen teos (myös myynnissä) on tehnyt syvän vaikutuksen myös Enonkosken luostariyhteisössä vieraileviin. Se oli ikonipajojen jälkeen järjestettyjen ikoninäyttelyjen julisteena.  Luostariyhteisön jäsen pastori Salla Tyrväinen löysi yhteyden tämän taideteoksen ja runoilija Lassi Nummen koskettavan runon välillä. Pyyntö anna hiilen nöyryys, anna tuhkan rauha, tuntuu käsinkosketeltavasti liittyvän tähän kuvaan.

Koko: 12 x 16 cm (huom. tämä ikoni on saatavana vain yhdessä koossa).

Hinta sisältää postikulut.

Painokuvaikoni on puulle liimattu korkealaatuinen taidepainokuva. Takana on ikonin tarina-teksti ja ripustuskolmio.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jeesusta itketään -ikoni”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...